loftbricks.ro

Caramida aparenta si accesorii

Caramida din demolari sau noua?

Cand construiesti sau renovezi te poti lovi de intrebarea: caramida noua sau din demolari? Ce sa alegem? Mai jos va prezentam cateva avantaje si dezavantaje pentru fiecare din ele.

Caramida din demolari sau caramida noua?

Caramida din demolari, de multe ori, o gasim la un pret accesibil, de vanzare pe diverse site-uri de mica publicitate, insa poate avea foarte multe dezavantaje. Printre ele se numara: – poate avea urme de mortar. Mortarul de pe caramizile demolate se curata foarte greu, in unele cazuri prin lovirea mortarului se stirbesc caramizile, sau, mai rau, se distrug. Manipularea, curatarea lor ridica costul final pe bucata. -cantitate limitata. Incepem sa construim, cumparam materialele necesare, dar de multe ori ne dam seama spre finalul lucrarilor ca nu am cumparat suficiente, ori s-a schimbat planul si am adaugat pereti suplimentari. In cazul caramizilor din demolari apare problema gasirii aceluiasi tip de caramida pentru a finaliza lucrarea si sa arate la fel cu cea construita deja. Constructiile vechi sunt facute din caramizi de foarte multe tipuri. Pot fi demolate 10 constructii din aceeasi zona, si fiecare sa fie construita cu alt tip de caramida sau in stare diferita de uzura. Pot sa difere chiar si dimensiunile. Multe dintre caramizile cu care erau construite locuintele vechi, au fost confectionate din chirpici si arse chiar in curtea casei care urma sa se contruiasca. Lucru care face ca ele sa nu fie arse corespunzator, unele sunt arse prea tare, altele prea putin. E un procedeu complex de respectat pentru o calitate buna a caramizii. -posibilitatea infectarii. Din punctul nostru de vedere, acest aspect este foarte important. Cand cumparam caramizi din demolari, ne riscam sanatatea foarte mult, pentru ca nu stim cu certitudine unde au fost folosite. Pot proveni din demolarea unui spital, grajd, hala industriala, unde au fi putut fi infectate cu virusi, bacterii (vedeti cazurile peretilor din spitale infectati cu stafilococul auriu sau alti virusi periculosi). -posibilitatea existentei mirosurilor permanente. Dupa cum am scris mai sus, nu putem sti intotdeauna sursa caramizilor din demolari cumparate. In cazul in care au fost folosite intr-un grajd, acestea cu siguranta nu vor avea un miros placut. Mai ales daca sunt folosite la interior (dormitor, living, restaurant, etc.) -lipsa unui certificat de calitate. Cand construiesti, renovezi sau finisezi, ar fi bine sa nu neglijezi acest aspect. Prin consultarea certificatului de calitate, poti verifica diversi factori de calitate, de multe ori ceruti de proiectantii lucrarii. -durata de viata scurta. Imaginati-va o caramida care a trecut prin 50-120 cicluri de inghet-dezghet/umezire-uscare (50-120 sau chiar mai multi ani). Bineinteles ca aceste cicluri repetate ii scurteaza durata de viata.

Caramida noua, aparent, are pret de achizitie mai mare fata de cea din demolari, dar vine la pachet cu mai multe beneficii. Nu ai problema curatarii de mortar, acestea se livreaza perfect curate, proaspat scoase din cuptor :). Ai siguranta ca vei putea continua lucrarile cu acelasi tip de caramida, vei gasi acelasi model chiar si peste 5-10 ani daca vei dori sa extinzi peretii cu caramida. Bineinteles, aici nu mai avem minusurile caramizilor din demolari, sunt caramizi curate, neinfectate, fara mirosuri neplacute, vin insotite de certificat de calitate oferit de producator, durata mare de viata.

Recomandarea nostra: pentru sanatatea dvs, alegeti caramizi noi.

3 thoughts on “Caramida din demolari sau noua?

  1. Eh, voi santeti producatori, si-atunci, bineinteles, caramida noua e optiunea. Mai ales daca e cumparata de la voi. Dar eu sant doar un om care incearca sa construiasca cu mana lui un perete, o camera, ceva. Deja m-a omorat primaria cu aprobarile, cu taxele, cu timpul pierdut pe-acolo, Mana de lucru daca o gasesti e foarte slab calificata, oamenii promit ca vin, ca fac, si dispar..Eu va spun parerea mea: Caramida veche (aflata in stare buna, bineinteles) bate orice alta caramida la pret, la calitate, la aspect- patina aceea de “vechi” nu se poate reproduce. Afirmatiile alea cu “infectarea” cu “mirosurile” – fals. Pe piata vor fi mereu cumparatori si de caramida noua, si de cea din demolari. Eu clar, fac parte din cei cu caramida SH. Daca vreti sa dati cu pietre (caramizi ) in mine, sa-mi spuneti, sa v-arat unde sa aruncati cu ele 🙂

    1. Buna Dan!
      Caramida veche, o bate pe cea noua doar la preț, și e logic asta, pentru ca e SH.
      La calitate, nu exista o regula, dacă e e vechi e mai calitativ sau invers, pentru ca și in trecut au fost multe fabrici unde se făceau calități diferite. Sa afirmi ca, caramida veche e mai calitativa decât cea noua e greșit. Și in prezent sunt mai multe fabrici de caramida, printre care sunt unele care fac slab calitativ, dar sunt altele care fac calitate premium, unele cu mult peste ce se făceau in urma cu 100 de ani. Ce avem noi disponibile pentru vânzare, sunt făcute in fabrici cu o vechime de peste 100 de ani, și așa se fabrica in aceleași cuptoare de când au deschis. Cu aceleași procedeu de ardere.
      Legat de infectarea cărămizilor cu diferite bacterii sau mirosuri, este adevarata, va garantez eu. Am văzut lucrare la interior cu caramida veche unde persista un miros greu de suportat din cauza ca erau îmbibate cărămizile cu fecale de grajd. Pentru ca au fost folosite caramizi din demolarea unui grajd. Daca se construiește o sura, un gard, sau ceva la exterior se pot folosi și cele din Demolari, dar la interior.. nici vorba.
      Părerea mea.
      Stima!

  2. Good post. I learn something new and challenging on sites I stumbleupon on a daily basis.
    It’s always exciting to read through articles from other writers and practice something from other web sites.

Adaugă un comentariu sau spune-ne părerea ta!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ro_RO